Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 20 Wrzesień 2015, 00:26 Patrol DW - North Twist jeszcze raz
Popłynęliśmy kolejny raz tę misję, zmodyfikowaną przez Pepe
Z jednej strony ja na Akuli i Olek na Tajfunie (z "Polowania na Czerwony Październik"). Z drugiej strony Maciek i Pepe na Los Angeles.
i zaczęło się:
18:00 - wymieniliśmy informację z Olkiem o nszych pozycjach. Po czym Olek zaczął testować napęd swojego Tajfuna. Po rozpędzeniu go maksymalnie, załączył napęd specjalny i zniknął mi z sonaru.
18:13 obrałem kurs na wyspę, chcąc skryć się w jej cieniu i zarazem być zagłuszony przez nasze jednostki
18:25 zbliżamy się do wyspy, wychodzimy na peryskopową
18:41 - nasza flota desantowa nadpływa
18:51 dostaliśmy informację o ataku rakietowym z okolicy Olka
19:02 usłyszeliśmy dwie ekplozje - Olek zniszczony
19:13 nasze okręty atakują
19:36 nasze Ropuchy zostają zniszczone
19:40 zaatakowany przez torpedę, odpowiadam ogniem
19:46 torpeda trafila UnnNameda :-) - zniszczony
20:13 nie ma co się szczypać, strzelam dwie torpedy w kierunku Pepe - on gdzieś tam się czai. Plan jest prosty wysłać UGST i wywabić Pepe, a następnie zaatakować Stalionami.
20:35 niestety Seahawk wykrył mnie i zaatakował - dwie torpedy trafiły
20: ... torpeda Pepe dociera do mnie, nie mam już moliwości manewrowania ze względu na uszkodzenia. Za radą Olka, szasuje balasty. Niestety nic to nie daje i zostaję zniszczony.
----------------
Podsumowując, świetna i emocjonująca gra. Prawie, ale to prawie miałem Pepe. Niestety to prawie czyni wielką różnicę .
Dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 20 Wrzesień 2015, 00:27, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 20 Wrzesień 2015, 12:36
Niestety bylem w pracy i ni emoglem zagrac a zaluje
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 20 Wrzesień 2015, 14:16
Udało mi się odpalić replay. Widzę, że spanikowałem trochę gdy usłyszałem torpedy Maćka. Nie do końca potrafię jeszcze ocenić odległość rybki to mnie.
Poza tym widzę, że mój kontratak tylko przyspieszył zniszczenie UnnAmmEdda, bo jego własna torpeda złapała z nim kontakt i uderzyła kilka chwil po mojej torpedzie.
Widzę, że jednak mój Stallion wysłany na Pepe, mimo że był całkiem blisko, to ani razu nie złapał kontaktu i tylko kręcił się wokoło.
No i sprowadziłem sobie na głowę hejhopter, który wykrył mnie i sprowadził mi na głowę 5 wrogich rybek.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum