Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Morze Egejskie. Rebeliancka wyspa i my naprzeciwko siebie
0:00 wyjście na peryskopową, zarządzam naładowanie baterii i uzupełnienie sprężonego powietrza.
0:05 mnóstwo kontaktów wokoło nas. Nawiązuję łączność radiową z naszym okrętami desantowymi. Kurs 45, prędkość 7w.
0:15 przez peryskop widać parowiec, który płynie tuż obok nas.
0:03 przez błąd pierwszego oficera, uszkodzony został maszt antenowy. Po patrolu zostanie postawiony przed sąd wojskowy, sprawiedliwie osądzony i rozstrzelany.
0:40 wykryliśmy wrogi okręt klasy Krivak
1:12 wykryto rebeliancką flotę
1:14 otrzymaliśmy prośbę o pomoc ze strony rebeliantów, zgodnie z rozkazami pomożemy naszym sojusznikom. Nasz flota już płynie.
1:32 zniszczono sojuszniczą Petię - to Pepe zaatakował
1:35 zniszczył kolejny cel - Stenka
1:42 wychodzę powoli na pozycję. Za chwilkę wyspa nie będzie mnie chronić
1:52 otrzymujemy informacje o zniszczeniu fregaty typu Krivak
2:11 - wszystkie torpedy eksplodowały ale wyników brak - same uszkodzenia 4 Ropuch
2:14 - 5 torpeda trafia w Pepe (Kilo) i niszczy go :-)
2:20 - puszczam kolejną salwę do Ropuch i 4 zniszczone
Zniszczone wszystkie wrogie okręty desantowe:
Atak był skuteczny i mimo wykonania przez stronę RED desantu, okazał się on być za słaby i strona BLUE wygrywa
Dzięki Pepe za grę .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 27 Wrzesień 2015, 16:47
pepe napisał/a:
Jacek - gratuluję świetnej taktycznie gry. Zasłużenie wygrałeś
Dzięki .
Zastanawiałem się jak podejść pod port. Najpierw chciałem wejść między wyspy, ale później zmieniłem zdanie. Jak się okazało skutecznie.
Zdziwiło mnie tylko to, że Ropuchy, potrzebowały aż 2 torped by zatonąć i to każda z 4 jednostek. Ciekawy jestem dlaczego ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum