POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Trening - najlepsza metoda na bycie rzeźnikiem
Autor Wiadomość
sNr 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Mrzygłód Bożywór

Ostrzeżeń:
 999/3/6
 #1   Wysłany: 16 Listopad 2015, 11:30   Trening - najlepsza metoda na bycie rzeźnikiem

Wczoraj okoł 2 w nocy zagraliśmy rozgrzewkowy trening na poziomie trudnym by pepe miał możliwość popatrzenia na zabieg deratyzacji. W momencie trafienia pierwszego frachta pepe jednak wyleciał bo nie odchaczył firewalla dla SH3. Wrzucam więc mały raport.

Trening był naprawdę fajny i oboje zrobiliśmy na 2x niezłą rozpierduchę

Moja akcja:

pepe powtórzył ten numer lecz jeden zwiał w dzikich zygzakach więc wziąłem gada na muchę. przepraszam za brak screenów ale kręciłem wideo z akcji pepe. może wrzucę ale jest to sens? w zasadzie wyglądała tak samo po za jednym 'ścigaczem horyzontu'

Pepe szarżuje

Dzięki pepe za rozprostowanie kości . Do następnego!

:bokser: :||

pepe
[Usunięty]
Kommodore

#2  Wysłany: 16 Listopad 2015, 14:02   

Heh, odpaliłem grę po kilku ładnych latach i nie było czasu nawet przypomnieć sobie klawiszologii. Tak czy inaczej mam już SH III razem z KOTA.
Nie strzeliłem za dużo screenów. Właściwie to tylko jednego robionego w dość intymnym momencie ocierania się kadłubem o kadłub:

Misja miała charakter treningowy z uwagi na idealne pozycje do ataku, ten sam typ statków itp. Faktycznie przy pierwszej grze wywaliło mnie z misji bo nie odhaczyłem SH III z firewalla (było juz późno i mogę zwalić na zmęczenie). Za drugim razem Sonar wstrzymał się ze swoim atakiem bo mi namierzanie szło znacznie dłużej. Posłałem 4 torpedy niemal jednoczesnie w 4 cele. Trzy doszły i zniszczyły statki. Ostatnia uderzyła w wrak, który nachodził na trajektorię torpedy do ostatniego celu (niefortunnie wybrałem kolejność ataku).

Ostatni statek uciekał a ja nie pamietając klawiszologii borykalem z problemami czysto elementarnymi jak zmiana kursu i prędkości.

W końcu tak całkiem dla zabawy ustaliliśmy, że wynurzamy się i walimy z dział. Ponieważ byłem bliżej, cały ostrzał poszedł na mnie. Nie pamiętałem co trzeba zrobić by osadzić załogę przy dziale. Znikające do krawędzi menu interface'u wcale w tym nie pomagało.
Sonar łoił ostro do troop'a a ten do mnie. Poszedłem na peryskopową (bo tylko na taką umiałem) z małym przeciekiem i poważnymi uszkodzeniami jednego przedziału. Kiedy ogarnąłem już co trzeba zrobić ponownie wynurzyłem okręt i udało mi się obsadzić w końcu załogę przy armacie. W tym momencie Sonar rozpirzył w drzazgi ścigany statek.
Mieliśmy jeszcze razem zejść na głębinę. Sonar podpowiedział jaki klawisz odpowiada za zanurzanie się. Celem było chyba 150 m ale w wyniku uszkodzeń skorupka mojej łajby pękła na 61 m.

Ponieważ wszyscy wiedzą, że dla mnie liczy się jedynie zwycięstwo podaję wyniki pierwszego mocno kalekiego (z braku obeznania się z elementarnymi sprawami) patrolu:

Mamy jeszcze trochę czasu do rozpoczęcia gier w SH III, który wykorzystam na przypomnienie sobie gry, w którą nie grałem nie licząc wczorajszego wieczoru około 6-8 lat.
Z pewnością będę się od czasu do czasu pojawiał w grach rankingowych PS mimo, że u-booty to zdecydowanie nie mój konik.

Za wciągnięcie mnie do SH III możecie panowie podziękować Sonarowi. Bez jego zajawek w postaci filmików nie tykałbym tej nudnej dla mnie gry :P

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#3  Wysłany: 16 Listopad 2015, 19:24   

Fajne screeny. Będzie ciekawie.
ściana i tak zawsze swoje wie"

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#4  Wysłany: 16 Listopad 2015, 21:52   

Ehhhh :beksa: Fajnie by było znowu popływać . Może jak doba będzie miała 48h i ogarne jakiś bezpieczny dopalacz :piwko: to uda mi się znaleźć czas i ochotę . Póki co ...
Pozdrowienia dla wszystkich .

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek

#5  Wysłany: 17 Listopad 2015, 07:14   

janko175 napisał/a:
Ehhhh :beksa: Fajnie by było znowu popływać . Może jak doba będzie miała 48h i ogarne jakiś bezpieczny dopalacz :piwko: to uda mi się znaleźć czas i ochotę . Póki co ...
Pozdrowienia dla wszystkich .

Janko :8) . Kopę lat :-) . Zapraszamy !!!
ściana i tak zawsze swoje wie"

sNr 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 999/3/6
 #6  Wysłany: 17 Listopad 2015, 12:16   

Witaj Janko stary kamracie! Join to the Wolfpack then dude - bo niebawem ranking a misji jest morze :lol

Danke Jacek! Było cool!

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#7  Wysłany: 17 Listopad 2015, 18:32   

Dubel proszę usunąć .

Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 17 Listopad 2015, 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#8  Wysłany: 17 Listopad 2015, 18:35   

Pozazdrościłem Wam i również odpaliłem troop trejning :lol niestety byłem sam ale .....
i tak zajefajnie się bawiłem :8)

SH3Img@17-11-2015_17.31.2_422.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 164.29 KB

SH3Img@17-11-2015_17.32.9_992.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 168.84 KB

SH3Img@17-11-2015_17.43.4_237.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 187.43 KB

SH3Img@17-11-2015_18.20.11_979.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 117.15 KB

SH3Img@17-11-2015_18.21.10_163.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 68.53 KB

SH3Img@17-11-2015_18.18.22_640.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 105.07 KB

Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 17 Listopad 2015, 18:45, w całości zmieniany 2 razy  

pepe
[Usunięty]
Kommodore

#9  Wysłany: 17 Listopad 2015, 18:35   

Gdzie można złożyć petycję o skasowanie tego tematu? Ludzie przez sentyment do SH III z DW mi pouciekają :P

sNr 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 999/3/6
 #10  Wysłany: 17 Listopad 2015, 19:07   

Panowie a może pospierniczamy w Pękające Szczęki 'trójcą'? Doznania niesamowite i pot na czole :lol

Nie wygrywa ten co przeżyje - bo nikt nie przeżyje ale honor dla tego co utrzyma się najdłużej. Screeny robi się tak często jak jest gęsto... od jeży i bomb... no wiecie...

...eksplozji...

:8)

pepe
[Usunięty]
Kommodore

#11  Wysłany: 17 Listopad 2015, 19:15   

Jeszcze nie miałem czasu odpalić ponownie SH i przypomnieć sobie o co tam chodzi i jak się steruje okrętem.

Btw czy jest jakiś mod, który umożliwi mi jako Kapitanowi nie podcierać pupki bosmanowi po wyjściu z kibelka? Jakoś to całe zarządzanie załogą mocno mnie brzydzi.

sNr 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 999/3/6
 #12  Wysłany: 17 Listopad 2015, 20:52   

joseph, skocz im pomóc bo im się trójka przytkała

no bo takie było brzydzące - taki urok U-bootów :lol

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek

#13  Wysłany: 17 Listopad 2015, 20:58   

Poza tym na multi, to tylko raz przerzucasz (i ewentualnie później podczas tworzenia ekipy naprawczej). A klikając prawym przyciskiem na przedział przenosisz tam wszystkich z zaznaczonego przedziału (czasami oficera nie przeniesie), co powoduje, że zarządzanie załogą zajmuje (w sumie) maks 1-2 minuty na cały patrol.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

sNr 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Ostrzeżeń:
 999/3/6
 #14  Wysłany: 18 Listopad 2015, 02:42   

dokładnie. no chyba, że ma cherlaków zwanych rekruci to trzeba ich dawać rozkrokiem nad kanał baterii skąd dwoma akumulatorami robimy prask w orzeszki i biegają po okręcie bez marudzenia

każdemu prażone orzeszki i da się przeżyć. no chyba że przez wodotoki widzisz cień niszczyciela. wtedy Ci pomoże jedno

zapuszczasz załodze z YT: https://youtu.be/nsLC08eQkj0

czyli naprzód YOLO i do góry i grzejesz z czego masz zanim znów się zanurzysz - tym razem na wieczność

:8)

:)

PS. Jako, że temat przeżył może warto go zachować do treningowania w dziale SH3? :papapa:

Ostatnio zmieniony przez sNr 18 Listopad 2015, 02:43, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu