Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 18 Listopad 2015, 17:12 DW w piątek 20 listopada 2015r. godz. 21 (North Twist?)
Grindler sugeruje rozegranie scenariusza North Twist w kolejnym wydaniu.
Proszę o zadeklarowanie się osób chętnych na sesyjkę by móc wstępnie przygotować scenariusz pod konkretną liczbę ludzi i na konkretne platformy.
To dość duży scenariusz umozliwiający zagranie zarówno na OP jak i FFG/DDG.
Ostatnia rozgrywka liczyła 7 platform:
RED
SSK Kilo imp
DDG Udaloy
DDG Udaloy
BLUE
SSN Amethyste
SSN Rubis
SSN Los Angeles Flt II
FFG Bergamini
Przypuszczalnie będzie można wybrać nawet inną platformę o podobnych możliwościach bojowych.
Ja dostosuję się do tego co wybiorą inni tak by równoważyć słabszą stronę.
Proszę o deklaracje co do gry i platformy (konkretnej np Amethyste albo ogólnie np SSN RED, FFG BLUE itp).
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 18 Listopad 2015, 18:08
Na mnie raczej nie liczcie tym razem, raczej nie dotrę do domu na czas.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#3 Wysłany: 18 Listopad 2015, 22:06
Witam,
[Pepe]: dzięki za postawienie tematu
Scenariusz jest nadal w przebudowie więc wstrzymuję się jeszcze z kompletnym opisem. Powoli jednak osiąga swój kształt, nie mniej wersję jaką chcę rozegrać w piątek nie należy jeszcze traktować jako tę ostateczną.
Ogólny obraz sytuacji:
Dobór platform ma wyglądać następująco:
-jednostki nawodne: wedle uznania graczy, pozycje startowe są "na sztywno" narzucone jak przedstawia mapa
-okręty podwodne: dwie opcje 1. jednostki znajdujące się w rejonie działań (AMETHYSTE/KILO) 2. wybór innych SSN wiąże się ze startem z pozycji jednostek nawodnych
NAVAL CMD reprezentują okręty dowodzenia, których rolę pełnią odpowiednio: LPD 'SAN GIORGIO' dla BLUE oraz LSD 'IVAN ROGOV' dla RED. W razie powodzenia operacji desantowej jednej ze stron, okręt dowodzenia przeciwnej strony wycofuje się w rejon własnej bazy morskiej (okręty dowodzenia stanowią drugi cel).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum