Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Lotnictwo uszkodziło także 2 frachtowce ok. 2000 BRT każdy.
Nudny patrol.
Zacząłem blisko Kanarona. Rozeszliśmy się. Po 20 minutach wchodzę do konwoju prawie ocierając się o prowadzący DD i zaczynam topienie. 34k BRT, każdy statek po 1 torpedzie (na niektóre poszły po 2 torpedy, ale wystarczała jedna).
Za konwojem przeładowałem torpedy i 2 TIII zatopiłem 2 Norfolki (10800 BRT każdy).
Potem odpłynąłem i tak minęło nudne i nieklimatyczne 75 minut... Nawet to, że tym patrolem jako pierwszy pobiłem 100 000 BRT (zarówno w 1 karierze, jak i ogólnie) nie cieszy.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 2 Styczeń 2016, 23:14
Mnie też się misja nie podobała. Eskorta była, ale jej nie było.
Płynę koło Finka, rozdzielamy się, zanurzam się, mijam frontowego niszczyciela, jestem na lewej flance konwoju i zaczynam łowy.
Pierwszy jest C2. Zbieram dane i prędkość wydaje się za duża. Zbieram ponownie dane, prędkość nadal duża, czyli jednak od początku moje dane były prawidłowe. Więc robię to co w GWX: dwie rybki kontaktowe w salwie. C2 otrzymał trafienie w dziób i rufę, ale płynie dalej pali się dość mocno, nie przechyla się, nie zwalnia. Tak jakby nigdy nie oberwał... Wtedy sobie przypomniałem... To nie GWX, to KotA i niezatapialne C2
Mając w świadomości fakt, że właśnie zmarnowałem dwie rybki czekam wściekły na kolejne statki.
W oddali widać duży frachtowiec. Wierzę w swoje strzały na odległość do szybszych statków dzięki praktyce w GWX więc strzelam i trafiam, ale 30 sekund wcześniej też ktoś trafił. Łącznie dostał 2 torpedy, nie tonie, ale został unieruchomiony.
Następny cel to T2, to jedyny cel, który zszedł po torpedzie.
Potem biorę na cel Troop Transporta który zostaje zatopiony na chwilę przed wystrzeleniem torpedy.
Zaczynam się wycofywać, atakuję rufową torpedą C3, która zwalnia i zostaje dobita przez Zbyszka.
Dobijam dużego frachtowca.
Znalazłem się w grupie 2 Norfolków i 3 Dido.
Biorę na cel Norfolka, który wcześniej wybucha, eskorta się zbliża i mnie mija.
Biorę na cel drugiego Norfolka, który również wybucha po jednej rybce Finka.
Zostały mi Dido i jedna przeładowana rybka, no to pierwszy z brzegu. Trafiłem pod kil, wybuchł i płynie jakby nigdy nic...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 2 Styczeń 2016, 23:26
Jak dla mnie patrol ciekawy. Nie do końca dobrze określiłem pozycję konwoju i trochę kluczyłem. W końcu udało mi się zająć pozycję na prawej flance.
Ominąłem eskortowca
i zaatakowałem. Najpierw przestrzeliłem Chemical Freighter, a potem zaatakowałem trupa. Pierwsze dwie torpedy poszły w . Nie załączyłem TDC. Następnie ostatnia trafiła.
I wystarczyło, by zatonął
Odwróciłem okręt i zaatakowałem duży frachtowiec.
Niestety nie dane mi było dokończyć dzieła zniszczenia, gdyż, chłopaki się wkurzyli i zapędziły mnie w głębiny obrzucając bombkami.
Wymknąłem się eskorcie i zakończyłem patrol.
Dzięki za grę.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum