Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Generał Orłow dokonał przewrotu w Rosji, wykonał bardzo sprytne posunięcie. Zajął aktywa wysokich urzednikow z Kremla i wyplacil zalegle żołdy, oficerom, podoficerom i zwyklym rzolnierzom, stal sie ulubiencem...
Podległe mu wojska zajely tajny obiekt kontroli wystrzeliwania rakiet balistycznych, oraz baze okretow podwodnych na kamczatce gdzie stacjonuja 4 okrety podwodne typu TAJFUN.... te okrety wlasnie wyszly w morze....
RED:
AKULA I i II
ALFA
VICTOR III
BLUE:
LOS ANGELES II i III
OHIO
HOSTILE:
AKULA II
TYPHON
reszta w drodze
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 23 Luty 2016, 09:36, w całości zmieniany 1 raz
pepe [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 22 Luty 2016, 18:52
Ciekawy jest podział na RED, BLUE i HOSTILE. To oznacza, że ostatnia strona jest wrogiem dla dwóch pierwszych.
Za to nie do końca wiem jak rozegrać sprawy między RED i BLUE.
Redzi powinni być przeciwni wywołaniu globalnej wojny termojądrowej i próbować rozwiazać "problem" samemu.
Być może tak jak w "Czerwonym Październiku" ostatecznie zezwolili by siłom BLUE zatopić renegatów. Niemniej poczatkowo nie powinno byc to oczywiste.
Można zrobic tak, że do czasu stosownego komunikatu atak strony BLUE na renegatów może być odebrany przez RED jako "mieszanie się w wewnętrzne sprawy" a tym samym atak na Federacje Rosyjską.
Mozna dodać jeszcze jeden smaczek w postaci "odgórnej dyrektywy" sił BLUE. Dowództwo mogło by uznać, że nie moze sobie pozwolic na takie ryzyko z czekaniem aż RED uporaja się z rebeliantami i ryzykownie dać jako pierwsi rozkaz do zniszczenia Tajfunów.
Ogólnie by wychodziło, że obie strony (RED i BLUE) czekaja na rozkazy ale sa różne warianty.
SYTUACJA WYJŚCIOWA
Red stara się zniszczyć Tajfuny ale sa dalej od czających się BLUE. Blue tylko obserwuje.
WARIANTY:
1) BLUE dostaje rozkaz ataku na Tajfuny bez porozumienia z RED (wojna pomiedzy wszystkimi stronami)
2) RED prosi BLUE o pomoc (RED+BLUE vs HOSTILE)
3a) RED prosi BLUE o pomoc ale później atakuje BLUE dla zrównoważenia sił (trudno będzie dociec czy SSN BLUE zatoneły od rebeliantów czy sił RED
3b) BLUE oferuje pomoc RED w zniszczeniu rebeliantów ale po cichu planuje zniszczenie jednych i drugich (w tym RED z zaskoczenia podobnie lecz odwrotnie jak w punkcie 3a)
4) Przewrót Generała Orłowa upada - siły BLU nagle znajdują się otoczone przez przeważające połączone siły (RED+HOSTILE vs BLUE)
5) Przewrót Generała Orłowa upada - strony wracają do Status Quo (mało atrakcyjne dla rozgrywki )
Tak to sobie na teraz rozkminiam ale jesli plan jest inny to napisz.
Edit:
Hmm nie wiem czy to propozycja scenariusza czy juz masz gotowca. Całość moich wypocin odnosiła sie do "propozycji" jak zrobic scenariusz, żeby oddać ciężki klimat (budowany przez niepewność) filmu.
Ostatnio zmieniony przez pepe 22 Luty 2016, 18:54, w całości zmieniany 2 razy
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 23 Luty 2016, 15:07
Nie jeszcze nie rozmieszczalem jednostek i szukam odpowiedniego rejonu z pakiem lodowym..
Co do wariantow to do zaakceptowania sa dla mnie:
1 lub 3 A i 3 B
#4 Wysłany: 23 Luty 2016, 22:25
Ja raczej myślałem o wszystkich (może poza 5) w puli a losowaną 1. Wtedy gracze by nie mieli pewności czy czasem druga strona nie wbije noża w "górne plecy" lub innego narządu w "dolne plecy". To by wymuszało "ostrożną współprace"
#5 Wysłany: 23 Luty 2016, 22:27
Dobra zrobmy tak, ja na jutro przygotuje taka misje z jednostkami natomiast jakie trighery beda mialy to juz to przedyskutujemy ok??
#6 Wysłany: 23 Luty 2016, 22:32
Dla mnie ok ale zaznaczam, że jutro podobnie jak dziś będę dość późno w domu (pewnie po 21)
Tutaj z triggerami będzie sporo zabawy ale powinienem się z tym uporać.
Btw nad wcześniejszymi misjami (na M. Czarnym) sporo myślałem ale do niczego rozsądnego nie doszedłem. Ten rejon jakoś mi nie do końca pasuje jak się spojrzy na ubogie odwzorowanie mapy w DW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum