Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
43 rok – trzeba uważać. Zanurzyłem się natychmiast. Zobaczywszy uboota obok mnie odbiłem na południe. Obrałem kurs na najbliższy kontakt. Po pewnym czasie pojawił się eskortowiec. Płynął prosto na mnie.
Zastanawiałem się co zrobić, uciekać, atakować czy ominąć. Zdecydowałem się nic nie robić i zobaczyć co się będzie działo. Na szczęście wróg nie zauważył mnie. Wycelowałem w Arrowa
Potrzebował 3 torped by zatonąć . Następnie zatopiłem T2 oraz T3.
Następnie dwa razy parszywie spudłowałem z 300 metrów do kolejnego T3 .
Ponieważ konwój powoli odchodził a po mojej prawej burcie mocno dedeki kogoś okładały, podjąłem decyzję o odejściu z konwoju. Minąwszy wracający eskortowiec zakończyłem patrol.
Dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Po cichu wszedłem do konwoju i zacząłem odpalać torpedy.
Salwa 2 torped do Arrowa. Dostał, wybuchł. I nagle w burtę wbija się Olkowa torpeda.
Salwa 2 torped do C2. Dostał w dziób i rufę. Przechylił się i ... uciekł.
Rufowa do Amunicyjniaka. Chwilę przed moją torpedą trafia Olkowa. Cel zaczyna wybuchać. Trafia moja. Kończy dzieło.. I chyba Olkowa znów trafia.
Przeładowałem torpedy i Salwa do Troopa. Dostał 2 i po długim zanurzaniu się zatonął.
Mnie w tym czasie wykryto i zagoniono pod wodę.
Na głębinie przeładowałem torpedy (Olek ściągnął eskortę i go zatopili). Wychodzę. Wystawiam peryskop. Jestem na drodze DDków wracających do konwoju. Oglądam sie. Co to za płomyk?
Płynę. Unieruchomiony amunicyjniak. Odpalam 2 torpedy... obie po 300m wygasają. Co jest? Wrak pod wodą?
Idę na nową pozycję. Odpalam przedostatnią torpedę. Dostal, eksplodował.
W sumie zostało mnie 5 torped (3+1 zewnętrzne, 1+0 wewnętrzne). Tak więc mogłem je przeładować i liczyć, że podczas powrotu do Francji, coś jeszcze zatopię.
============================
Jackowi gratuluję pierwszej w tym sezonie kariery ze 100 000 BRT!
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 29 Luty 2016, 02:39
Ech gdyby nie problem z grą może bym dał radę a tak jak tylko zaczeli pingać to musiałem robić uniki na podstawie tego co mi mówił hydraulik. Po ominięciu kilku zrzutów w końcu nadziałem się na 2 salwy jeży. I to by było na tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum