Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ja i U-96 płynęliśmy na Kilo i wraz z towarzyszącą nam Akulą mieliśmy zaatkować atlantycki konwój, broniony przez fregaty i śmigłowce.
Śmigłowce były kierowane przez Olka i Raouli (z Niemiec).
Sytuacja przedstawiała się następująco:
Konwój był daleko - około 100 km
Wszedłem pod warstwę i starałem się podejść bliżej. Trzeba było uważać na śmigłowce które przeszukiwały teren przed konwojem.
Olek zablokował Przemka, zrzucając niedaleko niego akustyczne boje. Jak się okazało niepotrzebnie się przejmował, gdyż Olek zaczął tropić wieloryba
którego następnie poczęstował torpedą
Niestety DW Przemka zawiesiło się i musiał zakończyć grę.
Ja podchodziłem bliżej
i udało mi się wyjść na pozycję do ataku
Promowałem cele by pozwolić Akuli zaatakować. Udało się jej rakiety zaczęły trafiać we frachtowce.
Odpaliłem salwę torped, lecz także zostałem zaatakowany.
Udało się mi zatopić jeden frachtowiec. Zmuszony byłem jednak uciekać. Uniknąłem kilka torped, lecz ostatnia mnie trafiła ciężko uszkadzając, ale nie topiąc.
Była to ostatnia torpeda.
Podsumowując - udało się zniszczyć cały konwój i zatopić fregaty (większość dzieła zniszczenia dokonała Akula) Myśmy przeżyli. A ja wracam mając na koncie Car Ferry.
Dzięki za tę czterogodzinną grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 9 Kwiecień 2016, 01:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 10:27
PL_olek0849 napisał/a:
Może by poszło lepiej gdyby francowaty OHP nie robił zwrotu przy każdym podejściu do lądowania.
Fregata manewrowała, bo z jednej strony leciały na Was rakiety Akuli, a pod wodą płynęły moje torpedy. Prawdopodobnie dlatego nie mogłeś wylądować.
Lubię takie misje. Konwój, Atlantyk i atak podwodny :-) .
Musiałem mocno przyspieszyć by dobrze się ustawić. Na szczęście warstwa pomagała i praktycznie cały czas płynąłem 15 węzłów. Dało mi to dobrą pozycję, pozostając przez dłuższy czas nie wykryty.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#4 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 10:44
Patrol dosyc ciekawy jak dla mnie mimo ze mialem wywalke.
Tutaj trzeba pogratulowac Olkowi, ktory skutecznie opoznil moj dobieg do konwoju. Ja nie wiedzialem czy to juz cxzy jeszcze Olek mnie namierzyl po replayu smiem twierdzic ze nie do konca jednak byl pewien gdzie sie znajduje. KILO to bardzo dobry okret w dodatku jak sie okazuje jego sygnatura akustyczna musi byc naprawde wspaniala skoro boje sonarowe nie potrafily mnie wykryc.
Jako ciekawostke mozna dodac ze Olek podczas wchodzenia na serwer otrzymal informacje o niezgodnosci plikow gry z hostem ale mimo to nie bylo z jego strony zadnej zwiechy
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 9 Kwiecień 2016, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 13:33
Odwal się miałem czyste 1.40 ... Powiem ci że następnym razem biorę samolot. Tam przynajmniej jest jakie uzbrojenie. No i nie trzeba lądować na durnej fregacie Ai która manewruje przy każdym podejściu.
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#6 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 14:59
Teraz mam pytanie bo nie wiem czy Jacek mnie wkrecal czy nie.
Opowiedzial mi historie ze moglbym sie wynurzyc i z poziomu kiosku zestrzelic Olka reczna rakietnica.
Irytowal mnie strasznie Olek tak latajac mi nad glowa, czy wogole z okretu podowdnego mozna wystrzelic jakakolwiek rakiete w kierunku wrogiego heli??
Natomiast to co robil jego kolega lecacy tez na heli noooooo, strzelal torpedami praktycznie juz na samym poczatku gry. Smiem stwierdzic ze tak troche na pale
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 15:47
PL_U-96 napisał/a:
Teraz mam pytanie bo nie wiem czy Jacek mnie wkrecal czy nie.
Opowiedzial mi historie ze moglbym sie wynurzyc i z poziomu kiosku zestrzelic Olka reczna rakietnica.
Nie rozumiem Twojego braku zaufania
#8 Wysłany: 9 Kwiecień 2016, 15:47
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ja myslalem ze jest prostszy sposob
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum