Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 28 Październik 2016, 23:41 Raport z Bitwy - 2016-10-28
Ekipa się zebrała i zagrała sportowo. Prosty scenariusz. 2 suby radzieckie vs 2 suby amerykańskie. Celem są 3 losowe okręty podwodne, które pojawią się gdzieś pomiędzy nami. Wygrywa ten zespół, który pierwszy zatopi 2 wrogie cele lub zniszczy okręty przeciwnika.
A więc na Akuli I Improved popłynąłem ten scenariusz. Dosyć szybko natknąłem się na kontakty
I zacząłem je śledzić. Powoli, powoli zbierałem namiary by można było zidentyfikować, a następnie zaatakować cele
Nie byłem pewny, czy w pobliżu nie ma jakiś jednostek nawodnych, więc dosyć długo obserwowałem zachowanie się kontaktów, wymieniając informacje z Ghostem. W ko0ńcu uznałem że obraz jest na tyle jasny, by można był zidentyfikować cel. Jeden amerykański okręt (60Hz), może nawet Seawolf, chiński Han oraz Song.
Razem z Ghostem przygotowaliśmy atak Sizzlerami. Ustawiłem je by przeszukiwały pasywnie. 2 nad warstwą, 2 pod warstwą. Strzał poszedł dobrze i Rubis został zniszczony.
Następnie zacząłem namierzać Songa. Martwiło mnie to, że nie wiedziałem gdzie są Seawolfy. W każdej chwili mogły mnie zaatakować. Ale cóż, i tak nie mogłem już nic zmienić. Odpaliłem kolejne Sizzlery.
Długo szukały celu, lecz finalnie dorwały Songa
Osiągnęliśmy drugie zatopienie. Cel został wykonany. Zwyciężyliśmy.
Na replayu obejrzałem jeszcze pozycje początkowe, jakie zajęliśmy. Zdziwiło mnie to że koledzy na Sewolfach nie zaatakowali od razu. Byli bliżej i łatwiej im by było zniszczyć cele. I tak grało się bardzo przyjemnie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum