Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zagraliśmy wczoraj po raz pierwszy misję Cuban Crisis. I chyba nie były tak źle jak na pierwszy test tego scenariusza. Pierwszy raz robiłem tak skomplikowaną (jak dla mnie) misję, z różnymi losowymi lokacjami początkowymi.
Zagraliśmy w 6 osób. Ja z Pepe po jednej stronie, pozostali po drugiej.
Pierwszy raz miałem okazję płynąć Oscarem II. Podzieliliśmy się zadaniami z Pepe i pognałem na pozycję. Po jakimś czasie zostałem wykryty, a sonoboje pingały wokół mnie. Pojawiły się też torpedy, które szukały mojego okrętu. W międzyczasie Pepe określił pozycję wrogiej grupy. Ja zaś, zakładając, że nie będą miał już więcej okazji, zaatakowałem pełną salwą 14 pocisków SS-N-19 Shipwreck. W międzyczasie wyleciał z gry Olek, któremu net wysiadł. Zaś wcześniej Sailord, który zminimalizował grę i spowodował CTD. Ale rakiety były w drodze.
Pociski miały ustawione różne odległości aktywacji. Na nieszczęście dla Grindlera, znalazł się on na linii ognia i bum - został trafiony.
Niestety, główny cel nie został osiągnięty, gdyż wszystkie pociski zostały zestrzelone przez obronę przeciwlotniczą. Ponowna salwa 4 też nie była skuteczna.
Obrałem kurs na zbliżenie by wykorzystac torpedy i
przyładowałem w dno przechodząc przez cieśninę. Nie zauważyłem, jak nagle głębkokośc maleje i nagle zamiast 60 metrów miałem 20 .
No trudno. Zdarza się.
Grało się mi ciekawie. Myślę, że następnym razem inną trochę taktykę zastosuję.
Ważne dla mnie jest to, że gra się nie wysypała, gdy rozpocząłem atak rakietowy. Razem z pociskami obrony plot, było w powietrzu ich prawie 30. I gra utrzymała stabilność. Oby tak zostało.
Dzięki za grę i chęć przetestowania pracy jaką wykonałem tworząc ten scenariusz przez ostatnie 2 tygodnie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum