Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Franz
#1 Wysłany: 22 Sierpień 2017, 10:59 GWX PL z SH3 Commander psuje sejwy i crashuje
Cześć koledzy. Po kilku latach postanowiłem powrócić do kochanego SH3. Zainstalowałem grę, wgrałem starego dobrego GWX i spolszczenie plus kilka rzeczy (w załączniku dołączam dokładnie). Również całość uruchamiam poprzez SH3 Commander po wcześniejszym dodaniu pliku konfiguracyjnego umożliwiającego połączenie SH3C z GWX. Zaczynam w Królewcu, pierwszy patrol ćwiczenia na zalewie wiślanym. Problem pojawia się podczas drugiego patrolu podczas którego wybucha wojna. 31 sierpnia zapisałem grę w zatoce gdańskiej będąc na powierzchni wody ( z tego co pamiętam nie zalecane było zapisywanie przy zanurzeniu). Gdy wojna się już rozpoczęła zacząłem ustawiać się na odpowiedniej linii strzału do polskiego eskortowca. Wtedy gra wywaliła do pulpitu bez żadnego komunikatu. Próby wczytania tej zapisanej gry również prowadzą do wyrzucenia na pulpit. Z tego powodu moje pytanie: czy coś zrobiłem tutaj źle? Czy można tego uniknąć, czy może SH3 jest tak niestabilny już na nowszych systemach?(u mnie windows 7 64).
Ale wywala tylko ten save, tak? Inne wczytuje normalnie?
Bo teraz pytanie, czy zmieniło się coś w grze i wykrzacza teraz, czy coś z jednym patrolem. Bo zwykle takie coś wykrzaczało wszystko, a nie 1 save.
Co do Windowsa, to ja grywam na takim samym i problemów nie miałem...
Jedyne, co mnie nachodzi, że podczas patrolu zdarzyło się coś wysypującego grę. Ale z drugiej strony dlaczego raz udałoby się odczytać?
Nie mam pojęcia. Jakby coś takiego powtarzało się na różnych save, miejscach i okresach (może jest jakiś błąd w grze w Zatoce Gdańskiej?) to by było podejrzane, a tak to wygląda, że to po prostu błąd gry, co może się zdarzyć.
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: SH3
#5 Wysłany: 22 Sierpień 2017, 15:19
Pozwolę podpiąć się do tematu. Jestem nowy na tym forum chociaż SHIII jest ze mną od nasu lat. Gram oczywiście z przerwami. Tegoroczną edycję zacząłem przed tygodniem i nie wiem czy nie zacznę od nowa właśnie przez SH3 Commander.
Mam zainstalowany GWX PL wraz z trybem panoramicznym GUI GWX Classic 1360x768.
Wszystko śmiga jak należy ale niedawno czytając to forum natknąłem się na informacje na temat Commandera. Powiem szczerze nabrałem ochoty na ten dodatek. Problem w tym że w temacie modowania itp. czuje się bardzo słabiutko. Zaintalowanie GWX PL było dla mnie karkołomnym przedsięwzięciem ale udało się. Teraz czytam o Commanderze i mam mieszane uczucia czy sobie poradzę z tą nakładką i poza tym nie wiem czy to wszystko razem zatrybi?
Wiem że trzeba zainstalować jakiś program który pozwoli to odpalić z GWX PL.
Czy znajdzie się ktoś kto weźmie mnie za rękę i przeprowadzi przez tą procedurę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum