Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Wyslannicy smierci"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
22/10/1942 g. 18:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr silny
Jedynymi ciezkimi okretami na Morzu Srodziemnym , ktore mogly zagrozic zegludze Aliantow , byla flota wloska .
Okrety Regia Marina wciaz potrafily skutecznie zadawac ciosy i tym samym , rozbijac zwarte , alianckie szeregi . Wszyscy zdawali sobie psrawe ,ze gdy flocie wloskiej uda sie zdominowac zegluge na swych akwenach , dalasza wojna w tej czesci swiata bedzie przesadzona .
Co raz czesciej wiec wszystkie konwoje eskortowane byly przez jednostki ciezki , w tym pancerniki takie jak HMS Rodney , klasy Nelson . Jego potezne dziala ,maja zniechecac potencjalnych intruzow.
Tym razem jednak Ubootwaffe wraz z regia Marina podjelo smiala probe ataku , w ktorym za jednym zamachem zatonac moze caly konwoj i jego ciezka eskorta , czyli HMS Rodney .
Teraz wiec wszystko w rekach dowodzcow i szczescia . Ta strona ktora wygra , zdobedzie dominacje w tym rejonie .
--- ODPRAWA ---
Po raz pierwszy podejmujemy wspolprace na taka skale z jednostkami wloskimi. Wykorzystajmy fakt tgo wsparcia i zwyciezmy !
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_Cmd_Jacek - SURV • Small Merchant "BR Small Merchant#2" - 2 403
+uszkodzony Troop Transport
+udział w zatopieniu T3 (zatopiony przez eskortę)
---------------------------------------------------
Razem: 2 403 BRT
PL_Gooferus - KIA
udział w zatopieniu T3 (zatopiony przez eskortę)
PL_CMDR Blue R - SURV • Bogue Class "BR CVE Attacker#1" - 8 400 • Small Merchant "BR Small Merchant#1" - 2 402 - zatopiony spudłowaną torpedą
• Troop Transport "BR Troop Transport#2" - 8 007
+udział w uszkodzeniu Rodneya (wraz z Włochami)
+udział w zatopieniu T3 (zatopiony przez eskortę)
---------------------------------------------------
Razem: 18 809 BRT
Misja z gatunku "zaczynamy blisko wroga".
Dostrzegam Black Swana i Rodneya i wchodzę między nimi. Salwa torped z dziobu z 1km (na +-2 węzły)... 1 eksplozja? Tylko? Obrót i z rufy... Pudło z 800 metrów?
Niestety, Jacek też miał pecha z trafianiem i Rodney stoczył z włochami bitwę, którą wygrał, ale poważnie uszkodzony.
Zabrałem się za topienie lotniskowca eskortowego. Po dwóch torpedach płynie. Posyłam trzecią... i wtedy dziad zaczął tonąć. Torpeda spudłowała, ale była szczęśliwa i dorwała małego mercha.
Z 1,5km ustrzeliłem Troop transporta i zabrałem się za T3. Udało mnie się go unieruchomić i posłałem mu 2 ostatnie torpedy. Niewypał i uszkodzenie... po którym nie tonie...
Później Jacuś posłał mu jedną celną. Następnie też Gooferus. Niestety, kolejną Gooferus posłał ze zbyt bliska i się odbiła, a na dodatek eskorta i T3 otworzyli do niego ogień. Hunt strzelając do Goofa zatopił T3 i torpeda Jacka, co miała go dobić przeszła już przez pobojowisko... Hunt "skroił nam killa"!
Cóż. Jacek i ja się oddaliliśmy. I tak zakończyła się bitwa, która miała być wielkim zwycięstwem, a zakończyła się klęską...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 17 Wrzesień 2017, 22:05
Rzeczywiście zaczęliśmy blisko konwoju. Przez dłuższą chwilę oglądałem jak HMS Rodney
strzela się z naszymi jednostkami. Vittorio Veneto ?
Bitwa chyba nie została rostrzygnięta. Rodney odpłynął z przechyłem na burtę, a moja torpeda odbiła się od niego.
Aż trzy torpedy musiałem wypuścić by w końcu trafić i zatopić mały handlowiec
Potem spudłowałem do C2, ale za to uszkodziłem trupa
Na końcu strzelałem do T3, ale ostatnia rybka, która miała go dobić już przeszła przez puste morze, po tym jak eskorta rozstrzelała Gufa i znajdujący się tuż obok tankowiec.
Dzięki za grę. Do następnego !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum