Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witajcie ! Od razu zacznę od tego że, jeśli zle umieściłem post to proszę przenieście go do odpowiedniego działu.
A teraz do rzeczy nie było mnie z wami ładnych kilka lat, ciekaw jestem czy ktoś jeszcze pamięta Reavena, a może jeszcze udaje wam się pływać na tworzonych przezemnie mapach
Bardzo się cieszę że wreszcie udało mi sie odzyskac starego emaila a z nim konto do polishseamen. Mam do was tyle pytań, tyle wspólnych patroli, tyle wspaniałych wspomnień !
Ale po kolei, myślę że nalezy wam sie kilka słów wyjasnien czemu tak nagle wsiaklem i co sie ze mna działo przez te kilka lat.
Otóż zmuszony bylem do wyjazdu za granice gdzie nie mialem ani czasu ani nawet komputera zeby uczestniczyc w zyciu forum. Potem przyszly na chwilę tak zwane "lepsze dni" po ktorych nastapiły te gorsze (wiadomo zycie to sinusoida). Zachorowalem, przeszedłem nowotwór, przezyłem, i wreszcie powróciłem na wirtualne morza i oceany
Do rzeczy ! Przez bardzo długi czas nie mogłem odpalic SH3 na nowych systemach operacyjnych (SH4 i SH5 jakos mnie nie wciagło).
Wreszcie postanowiłem kupić grę na steam i tu pojawiły się problemy....
1. Na czystej wersji gry ustawionej na 100% realizmu nie działa pomiar odległości do celu, pomiar pomiędzy taflą wody a szczytem masztu w ogóle się nie zapisuje...
2. Jako iz jest to gra kupiona przez steam nie mogę zainstalować GWX ani żadnego innego moda, nawet przy uzyciu JSGME.
3. Czy nadal pływacie ?
4. Jak mogę znowu z wami wyruszyć w patrol ?
5. Czy Sonar i reszta starej dobrej ekipy nadal tu jest ?!
Pozdrawiam was bardzo serdecznie.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Dobra, witamy z powrotem
Wybacz, tak krótkie, ale przechodzę do twoich problemów
1) nie zapisuje? Ale cel masz już rozpoznany, prawda? Możesz zapisać zrzut ekranu z "niedziałającym" pomiarem? (Ctrl+F11, dla przypomnienia)
2) Od kiedy na wersję Steam nie da się wgrać modów? Akurat tu mam doświadczenie z SH4, ale mody wchodzą jak ta-lala
3) Staramy się W tą sobotę niestety nie udało się, ale "próbujemy"
4) Niby rankingu nie ma, ale wciąż używamy tych ustawień: http://www.forum.polishse...opic.php?t=5428
5) A kto jest w "starej, dobrej ekipie"? A sOnar bywa na shoutboxie i na discordzie naszym
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 31 Styczeń 2019, 21:01
Witamy
Fajnie , ze wrociles i co najwazniejsze zdrowy!!! Rozumiem co przezywales takze szacun ze udalo sie z tego wyjsc. Sporo sie pozmienialo ale dalej jestesmy w kupie gramy glownie w weekendy glownie w DW a po reszte zapraszam na forum
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 31 Styczeń 2019, 21:31
witaj witaj. Oczywiście, że pamiętam .
Co do pytań:
ja mam SH3 ze Steam-a i KOTA sOnara działa bez zarzutu.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum