Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 23 Marzec 2007, 12:59 Moje odczucia po grze w SH IV
Powiem krótko gra przewyższa sh3 "prawie" we wszystkim pisze prawie bo Rumuni zapomnieli o zróżnicowaniu jednostek wyobraźcie sobie że w sh4 niema kriegsmarine tylko patrole przybrzeżne ale to nic przecież nie z Niemcami będziemy walczyć.
a oto kilka zdjęć z gry
moja przyszła zdobycz T3
ROZBITEK Z Frachtowca
i najlepsze po przełamaniu okrętu na pół wrak nie spada blisko siebie tylko jak w realu jedna część tu 2 tam miodzio
IQ PRZECIWNIKA JEST SUPER jak zaatakujesz konwój to taki popłoch jest że nie wiesz co robić DD też zmądrzały i najlepsze teraz nasz okręt dostaje obrażenia tzn dziury po kulach pożary jak dogłębnie zbadam gre to podam więcej informacji
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 4 Kwiecień 2007, 19:09, w całości zmieniany 4 razy
Czesć Kapitanie przesli jesli mozesz zdjecia ubotów w akcji tzn wynurzonych i napisz coś konkretniej o skuteczneści destroyerów tzn jaka jest ich skutecznosc i precyzja zrzucania bomb. Dam sobie reek uciąć ze jeszcze cie nie zatopili przez bombe głebinową. Pozdro i sli foty...
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 25 Marzec 2007, 10:24
no no wygląda smakowicie, Foster a jak wyglada sprawa samego patrolu czy istnieje cos takiego jak generator uszkodzeń tzn chodzi mi o to czy jest możliwe ze np. zepsują sie silniki itp mozna rozstrzeliwać rozbitków (no co Hamerykanom sie to zdarzało), jaki ruch w "interesie" duzo statkow pływa czy może raczej pustawo, radio - mamy mozliwosci jakiejs komunikacji z bazą czy tak jak w SH3 ???
_________________ pozdr
Michał
Ostatnio zmieniony przez mike 25 Marzec 2007, 10:24, w całości zmieniany 1 raz
Imię: U 700
#5 Wysłany: 25 Marzec 2007, 18:03
Powiedzcie mi jak jest rozwiązany system wacht marynarzy w SH4, generalnie go był fajny pomysł, ale brakowało możliwości robienia drużyn (pierwsza i druga wachta) zamiast przekładać pojedynczo za każdym razem
skuteczność dd jest ulepszona o niebo dd współpracują ze sobą, był jeden po chwili było 4 i to był mój koniec walili w przedział diesla i kaput bez napędu byłem kwas z akumulatora wyciekł ropa z zbiorników też jakimś cudem dostało samo zapłonu był pożar i koniec ładna animacja przedstawiająca mój koniec.
mike z rozbitkami nie wiem nie grałem na pplotce ale w porcie spory ruch głównie zacumowane okręty. z radiem mamy podobnie do sh3 raport z patrolu i ile zatopiliśmy za to od innych jednostek i z bazy dostajemy tyle wiadomości że głowa boli.
Laczers dd bomby głębinowe spuszcza z taką precyzją że mało nie zrobiłem kaka z gacie ze strachu.
MefistO masz od zmian wacht chyba z 8 ludzi to starczy ci na 2 wachty
zdjęcia daje skompresowane ponieważ jest ich dużo chyba 44 więc jest w czym przebierać
puściłem 1 torpedę wyminął puściłem wszystkie jakie miałem nie zdołał tego ominąć za chwile
Czyli powtórka z SH III-----> shooter..
Czyli Sub strzelającxy z torped do niszczycieli to coś nienormalnego? Na patrolach Sh2 też widziałem torpedowania niszczycieli... I to skuteczne od jednej torpedy.. A tu widzę salwę...
Cytat:
PL_FOSTER napisał/a:
za chwile radiomen mówi że fale radarowe z tamtego dd wychodzą i po chwili było wsparcie i to był mój koniec
Od kiedy to Japonczycy mieli radary na jednostkach eskorty
Fale radiowe to tylko radar? A rozmowy radiowe to co? Chyba hamewrykańcve HF/DF mieli... (co prawda nie wiem, czy na subach, ale skoro wykryto to chyba coś mieli)
Cytat:
PL_FOSTER napisał/a:
wyciekł ropa z zbiorników też jakimś cudem dostało zapłonu był pożar
samozaplon ropy, no nieźle... To ja na mój statek nie wracam bo ropa sama się zapali
Sama zapaliła się tak z niczego? czy z jakiejść eksplozji Foster? Bo Foster nic nie napisał, a Hubal jak zwykle szuka shootera.... (chyba, że w tych 30 megach napisał, to przepraszam, ale trochę mi zajmie ściąganie <zawalone łącze>
Swoją drogą... Shooter to DC... Ile to Subów ginie w 1939-1941 od DD....
Imię: U 700
#10 Wysłany: 26 Marzec 2007, 16:22
PL_FOSTER napisał/a:
skuteczność dd jest ulepszona o niebo dd współpracują ze sobą, był jeden po chwili było 4 i to był mój koniec walili w przedział diesla i kaput bez napędu byłem kwas z akumulatora wyciekł ropa z zbiorników też jakimś cudem dostało samo zapłonu był pożar i koniec ładna animacja przedstawiająca mój koniec.
Martwi mnie to, że Gato schodziły tylko na 120 metrów, czyli ucieczka dd tak czarno widzę. Czym więcej wiem to coraz bardziej żałuje że SH4 nie popływam Ubootem i mam wrażenie że chwilę się tym wszyscy nacieszą poczym wrócą do korzeni SH3
Kolego Foster pytanie mam
- CZY OKRĘTY NADAL TONĄ W ZASTRASZAJĄCYM TEMPIE TAK JAK W SH3 CZY DUZO WOLNIEJ TAK JAK W SH2??
Przyznam że wolałem SH2 pod tym względem. Sli foty z wnętrza okrętu
. _|__
______[ ]__ r-_____
__ AHOJ............ __< >>______
Okręty w SH3 toną w sposób bardziej bliższy rzeczywistości niż w SH2. Szybkość zatonięcia zależy od tego gdzie się trafi.
Po szczegóły odsyłam do różnego rodzaju wspomnień zapisanych przez marynarzy i dowódców Ubootów jak i okrętów alianckich
_________________ Brak opisu wyrazem buntu przeciw grafomanii
Whiskey masz racje i sie zgodze w przypadku dd-choc i tu mam zastrzezenia. Ale nie pwoiesz mi chyba że to że KAZDY niszczyciel tonie w czasie mniejszym niz ok 1 min to rzecz realistyczna w SH3. Kolejna rzecza która mnie denerwowała w 3 to to ze schemat zatoniecia był liniowy-- C3 trafiony 1 torpeda nic generalnie nie zmieniał jedynie to lekki przechył i minimalnie wolniej. Po drugiej zazwayczaj sie zatrymywał no i jak sie zatrzymał to mozna by było do konca wojny czekac i tak sam by nie zatonął, i tak działo sie pzy kazdym ataku schemat schemat schemat tylo samo toped tak samo szybko tonął... lipa Aces of Deep juz było lepsze . Dlatego mam nadzije że w SH4 zdazy sie ze jaksi okret zatonie po 1 torpedzie ale bedzie tonął 20 min no chyba ze mu pomozemy:).
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Laczers 27 Marzec 2007, 15:11, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#18 Wysłany: 27 Marzec 2007, 22:58
pogralem sobie w SH4 w wersji 1.1 i odczucia mam mieszane:
- nie ma czegos takiego jak oficer wachtowy nie wiem jak sie zapytac gdzie jest cel jaka odległość itp
- książka identyfikacji statków wyglada wrecz tragicznie przy tej z SH3
- woda hmmm (fajne sa plywajace glony i smieci) jakos mi sie nie podoba za bardzo "oleista"
- wszystko jest jakies takie udziwnione
- ten irytujący "zegar" który wyskakuje gdy przyspieszymy czas pow.512
+ system wacht z prawdziwego zdarzenia
+ uszkodzenia po trafieniach (dziury po rybkach itp)
+ duzo komunikatow z bazy
+ szybkość wczytywania misji
to tak na poczatek po pierwszym patrolu
ale jak na razie SH3+GWX wymiata i szkoda wydawac kase na SH4, raczej poczekam na wersje w bestseller za 49zl no chyba ze wyjdzie jakis extra poprawiajacy patch.
Na jakim sprzęcie gracie u mnie Athlon 2.4 1gb ramu GF 7600gt i chodzi dosc dobrze
_________________ pozdr
Michał
Ostatnio zmieniony przez mike 28 Marzec 2007, 09:53, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o sposób "schodzenia" merchów to przecież zależy od tego co ma na pokładzie. Inaczej się zachowuje każda jednostka mająca raz puste ładownie raz załadowane amunicją.
Poza tym z tego co się zorientowałem to japońskie DD mają ASDIC i pingują suby. Z tego co wiem ASDIC był tylko w posiadaniu alianckich jednostek, chyba że się mylę... Jeśli tak to sory winetu
_________________ Brak opisu wyrazem buntu przeciw grafomanii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum