Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Panowie opamiętajcie się, bo temat idzie w złym kierunku to raz.
A Dwa jak ktoś chce grac w multi przez neta to chyba logiczne jest że neta musi mieć dobrego więc zabezpieczenie w tym przypadku nie ma nic do rzeczy.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#624 Wysłany: 28 Luty 2010, 19:30
PL_fox6 napisał/a:
brak możliwości multi? to u nas trochę duży problem. orginał na crackach... do czego to dochodzi!
w ME, Bioware całkiem dobrze sprawę rozwiązał. Połączenie z internetem jest ci potrzebne tylko do krótkiej weryfikacji na początku. jak połączenia nie ma, to ucianją ci wszelkie dodatki do gry (DLC).
przed piratami to nie broni, ale trochę im zatruwa życie. Nie widzę sensu, by połączenie miało być 24/7.
I to jest dobry pomysł. Oryginał na crackach - jak najbardziej. A ile trzeba było czekać by do Diablo II wyszła łatka 1.12 znosząca konieczność używania płyty? Albo na moim przykładzie raz jeszcze - mam oryginalnego Obliviona, Soulstorma czy Vietcong 2, ale odpalam tylko na crackach, bo dzięki temu nie muszę płytami machać.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#627 Wysłany: 28 Luty 2010, 21:51
PL_Pasterz napisał/a:
Cytat:
(...) nie widzę powodu, dla którego fani lub grupy pirackie nie miałby tego zrobić.
No to marny z ciebie będzie prawnik Storm...
Nie będzie, powtarzam po raz kolejny że nim być nie zamierzam, bo nie mam odpowiedniej szkoły. Studiuję administrację publiczną a nie prawo. Niby też prawniczy kierunek, niby też studiujemy wszystko po troch z prawa, ale jednak nie te drzwi.
A nawet gdybym miał być prawnikiem... czy to ma mi odbierać trzeźwość osądu?
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#629 Wysłany: 1 Marzec 2010, 13:06
W 2:47 na sąsiednim U-Boocie nie widać sladów życia, statek widmo
Odgłosy silników taki same jak w SHIV, ale to mi akurat nie przeszkadza.
I dosc duza częśc opisanej załogi nie jest zagorzałym nazistą, oprócz kucharza - choćbym wracałdo czasów kiedy czytałem "Polowanie na Czerwony Październik" Toma Clancy'ego.
@EDIT
1. Kolejne błędy to jak w nocy schodzi z pomostu do kiosku i pali sie czerwone światło, to żarówki są białe a nie dają białego światła...
2. w 7:35 Koleś w łóżku prześwituje przez tekstury
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
P@welll
Ostatnio zmieniony przez pawelus6 1 Marzec 2010, 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#631 Wysłany: 1 Marzec 2010, 16:30
"Skutki złej nawigacji..." - albo statek też sie wtopił w tekstury plaży, albo poprawili system "wpływania" okretów na ląd (tzn. zatapiają się w piasku plaży a nie sa wynoszone w góry choćby to była lita skała)
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
To oczywiście błąd AI. Ale śmiesznie to wygląda, jest jeszcze kilka takich "kwiatków", choćby właśnie już wspomniane czerwone światło a białe żarówki.
Mnie boli w całej serii SH to że okręty AI (dokładnie okręty podwodne) są bez załogi na mostku, strasznie "koli" to w oczy. Miejmy nadzieje że już w tej części doczekamy się poprawy w którymś patchu lub modzie.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#636 Wysłany: 1 Marzec 2010, 18:15
Zwróciliście uwagę na banderę ???
Marco skąd masz te screeny ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Jacek - Zdjęcia pochodzą z serwisu subsim (temat o zdjęciach).
Andrev a te ostatnie filmiki to nie są z oficjalnej wersji gry ?
Przecież wiele osób już ma SH V (głownie o ludzi mający znajomości/pracujących w dystrybucji gier).
A flaga to najprawdopodobniej z wersji gry na rynek USA.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 1 Marzec 2010, 18:25, w całości zmieniany 3 razy
Pewnie to nie najważniejsze, ale na mnie ogromne wrażenie robi model wody. Świetnie to wygląda, bardzo naturalnie z kapitalnymi odblaskami, prześwitami/cieniami oraz fantastyczną pianą:)
No ale na nic takie cuda graficzne, jeśli klimat będzie do niczego:(
W PL premiera już w piątek, więc zobaczymy na co stać sh5!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum