Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#21 Wysłany: 18 Czerwiec 2010, 19:21
Jasne Marco, zmieścisz się.
Mam takie pytanko, czy ten temat jest widoczny dla wszystkich ???? sOnar próbuje wejść na linka i otrzymuje komunikat o błędzie.
Marco, może byś go przerzucił do Działu Ogólnego ?????
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 18 Czerwiec 2010, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#22 Wysłany: 18 Czerwiec 2010, 19:33
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Andrev, Finek - nie ma sprawy. Zatem mam jeszcze 1 miejsce wolne.
Przemek, a Ty będziesz wracał do Sosnowca, czy Warszawy ?
Do warszawy, jesli pusty to inna trase, jesli bede mial ludzikow to przez S-c
Sonar nie moze wejsc bo jest to temat widoczny dla ludzi swiecacych na niebiesko
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 18 Czerwiec 2010, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
tutaj mamy dwie możliwości (mają jeszcze mi to sprawdzić i będę dzwonił jutro)
albo Domek 5-osobowy + dostawka za 160 zeta za noc z tym, że jest jedno łóżko małżeńskie
hmmmm zastanówmy się, jakie dwie osoby z listy są nabardziej konfliktowe
albo 3 pokoje 2 osobowe ze wspólną łazienką i kuchnią - ciekawa propozycja, zle musi mi kobieta potwierdzić. 30 zł za noc za osobę.
Podsumowując, zakładam że jest nas 6 osób i śpimy w tych trzech pokojach, to koszty powinny być następujące:
60,00 - nocleg za dwa dni
3,40 - opłata klimatyczna
40,00 - biletna 8 godzinne zwiedzanie bunkrów
50,00 - przewosnik po bunkrach ( 300 zł / 6 osób)
-------------
153,40 zł + żarcie + podróż na miejsce
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 18 Czerwiec 2010, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#25 Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 20:38
właśnie mi kobieta zadzwoniła i powiedziała, że niestety nie ma wolnych miejsc w lipcu.
Proponuje byśmy przyjechali pod namioty. jest kuchnia letnia, ubikacja. Teren zamykany. Al;e wybór należy do nas
Ale już mam drugą propozycję, tuż obok także nad jeziorem jest
mają drewniany domek w którym wszyscy się pomieścimy. Cena ok 20 zł / osobę za noc. Zaletą jest to, że nie ma łoża małżeńskiego. Bezpośrednie zejście do jeziora, grill. W domku oczywiście łazienka i kuchnia. Problemem jest to, że dopiero jutro potwierdzi mi, czy rzeczywiście jest domek wolny w tym czasie (mąż musi przyjechać).
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 20 Czerwiec 2010, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#26 Wysłany: 20 Czerwiec 2010, 20:56
Zalatwiaj domek, mam dosc namiotow po ostatnim spotkaniuu sprzedazowym w pracy, caly po komarach bylem pozarty i bog wie jeszcze przez co i ja dziekuje za namioty wysiadam
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 20 Czerwiec 2010, 21:26, w całości zmieniany 2 razy
Ja mam namiot 4 osobowy jakby co... Z tym, że nie mogę go dowieźć na miejsce [Bo dostanę się tam wracając znad morza, gdzie nie potrzebuję namiotu], ale... mogę go komuś podrzucić, aby tam zawiózł.
Ale to jakby co.
Namiot 4 osobowy, 2 pokoje + kuchnia
#29 Wysłany: 21 Czerwiec 2010, 16:07
Ok, Panowie, kolejny update:
1) Niestety termin 24 lipca na 8-godzinne zwiedzanie kompleksu jest nieaktualny (został zarezerwowany przez kogoś innego ). Jest możliwe zwiedzanie w niedzielę - jest jeszcze wolny termin. Jako alternatywa możemy po prostu zwiedzić standardową trasą (2,5) kompleks - co każdą pełną godzinę.
2) Domek w http://www.agroturystyka.renado.pl/ jest wolny i właściciel czeka na wpłątę opłaty rezerwacyjnej. Koszt wyniesie 25 zł / osobę za dobę.
Zatem proponuję, byśmy mimo wszystko spotkali się.
Plan byłby następujący:
23/07 - Piątek - każdy przyjeżdża tak jak mu pasuje. Spotykamy się na miejscu. Ze mną jechałby: Marco, Andrev oraz prawdopodobnie wezmę szwagra.
24/07 - Sobota - wejście do bunkrów jest ok. 40km od naszego noclegu. Wiec możemy podjechać samochodem. Zwiedzanie kompleksu 2,5 godziny (18 zł za osobę). A potem powrót i czas wolny (łodki, kajaki, rowery - do wypożyczenia na miejscu), a na wieczór grill.
25/07 - Niedziela - jak kto będzie chciał, proponuję zobaczyć zamek w Międzyrzeczu
Możemy jeszcze zrobić inaczej: w sobotę pojechać do Międzyrzecza, a potem rekreacja na miejscu, zaś w niedzielę: zwiedzić 8-godzinną trasą bunkry. Aczkolwiek późno wtedy wrócimy. Chociaż czemu nie, raz się żyje
Wypowiedzcie się proszę za którą wersją jesteście (co mam rezerwować w bunkrach).
Co do noclegu to dzisiaj muszę przelać rezerwację za domek.
#32 Wysłany: 21 Czerwiec 2010, 18:43
Domek zarezerwowany, zaliczka wpłacona.
#34 Wysłany: 21 Czerwiec 2010, 18:52
PL_Andrev napisał/a:
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
Domek zarezerwowany, zaliczka wpłacona.
To teraz ile, po ile i komu.
Spoko, rozliczymy się na miejscu. Zapłaciłem 100 za rezerwację. Koszt noclegów to:
6 osób x 2 noce x 25 zł = 300 pln, czyli 50 na łeb
generalnie koszty jak je podliczyłem będą:
50 - nocleg
3,4 - opłąta klimatyczna
18 - bilet do bunkrów
5 zł - bilet na zamek
------------------------
76,4 na osobę
do tego ewentualne paliwo (szeroko rozumiane ), oraz żarcie
#37 Wysłany: 22 Czerwiec 2010, 07:23
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Jacek. A znajdzie się dla mnie miejsce powrotne?
Myślę, że nie będzie z tym problemu. Jeśli mój szwagier pojedzie (a to nie jest jeszcze pewne) to w trójkę i tak się z tyłu zmieścicie. To w sumie nie jest tak daleko od nas. 4-5 godzin jazdy.
Na niepogodę mam ze sobą na wakacjach pewna grę planszową... O ciekawej dla nas tematyce. I teraz pytanie, czy zostawić ją rodzinie, czy zanim rozpoczniemy biesiadowanie, ktoś będzie chętny na szybki scenariusz (np. Upadek Indii Wschodnich). Bo pytanie, czy jest sens brać ze sobą, czy zostawić pudełko wracającej do domu rodzinie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum