Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Odpaliłem akustyka do DD za mną , który właśnie co posłał na dno Mirka . Raczej wtedy jeszcze mnie nie wykrył . Moja torpeda eksplodowała za rufa zawracającego DD który robił kolejny najazd na Mirka .
A nie lepiej było ją zachować, jak DD zacznie szukać ciebie? Chyba, że chciałeś Mirko ratować, to co innego.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#24 Wysłany: 25 Listopad 2010, 22:43
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Tak. Widziałem raport z rozkrzaczonego serwera... Ale co ma piernik do wiatraka?
Oprócz ładnej panny było też to:
PL_Andrev napisał/a:
I wtedy zdarzyło się nieszczęście: Marco ubił lidera, a konwój zaczął kręcić bączki. Byłem na straconej pozycji. Zdecydowałem wypuścić FATy na 0 (byłem prostopadle do konwoju) z prostoliniowym 50m, i zwrotami co 800metrów na 7m, wolno.
Oba FATy poszły dziwnie prosto...
Zna ktoś rozwiązanie zagadki FATów?
Andrev fajny tekst, postaram się do każdego raportu dodać zdjęcie ładnej kobiety, dla urozmaicenia.
Koval, masz racje co do chrap i prędkości, zresztą akurat podczas patrolu ostatnio rozmawialiśmy o tym. W SH II było to rozwiązane tak iż na chrapach można było na telegrafie maszynowym ustawić max 1/3 naprzód.
Nie wiem czemu z tego zrezygnowali (podobnie jak z ręcznego sterowania sterami głębokości), ale każdy kij ma dwa końce. Ja osobiście na chrapach nie pływam od pewnego czasu. Bo niby prędkość bardzo dobra, ale niesamowicie łatwo zwabić sobie eskortę na głowę.
Raz że chrapy to jednak kawał żelastwa wystającego nad wodę, a dwa to właśnie hałas.
PS. Andrev, jutro jestem w domu, złap mnie na ventrilo (albo napisz PW a której by Ci pasowało). I mogę pomóc z ustawianiem FATów.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 25 Listopad 2010, 23:29, w całości zmieniany 3 razy
A nie możecie Panowie po testach i szkoleniu ze sposobu użycia torped typu FAT zrobić oddzielnego posta? Sam mam ten problem i dlatego nie używam tego pieroństwa
A chętnie się nauczę
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Tak. Widziałem raport z rozkrzaczonego serwera... Ale co ma piernik do wiatraka?
Oprócz ładnej panny było też to:
PL_Andrev napisał/a:
I wtedy zdarzyło się nieszczęście: Marco ubił lidera, a konwój zaczął kręcić bączki. Byłem na straconej pozycji. Zdecydowałem wypuścić FATy na 0 (byłem prostopadle do konwoju) z prostoliniowym 50m, i zwrotami co 800metrów na 7m, wolno.
Oba FATy poszły dziwnie prosto...
Zna ktoś rozwiązanie zagadki FATów?
A co ma problem z FAT'ami do tego co pisałem?
Nie wiem co źle ustawiłeś. Na ekranie TDC kurs torpedy (zielony) był falujący, jak ustawiałeś? 50m? A nie 500m? Albo 5km?
Ale to chyba nie tyczy się tego raportu, ani spraw o których pisałem.
Tłumaczę wam dlaczego w SH3 nie ma 100% realizmu. (oczywiście jest to realne do zrobienia w grze) ale:
-Grę zrobił UBISOFT
-Po co ?
-Dla pieniędzy
-Dlaczego nie dla realizmu? (odwzorowania walk na morzu II wojny światowej?)
-Ponieważ wtedy grało by w tą grę 150-200 osób na świecie, reszta by se nie radziła. Co za tym idzie? grę za 49.99 kupiło by 150 graczy a więc 7498 zł by zarobili, przeliczając na dolary i personel ubisoftu wychodziło by 0.43 USD <- dochód z gry na osobę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum