Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#61 Wysłany: 15 Luty 2014, 09:03
Na razie musimy czekać na otwartą betę, ale jeśli dobrze zrozumiałem (mam nadzieję, że źle), to wychodzi na to, że posiadacze Win. XP nie zagrają w WT:GF. Proszę powiedzcie, że się mylę.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#62 Wysłany: 15 Luty 2014, 09:23
Obecnie trwają zamknięte beta-testy, do których można było otrzymać dostęp za free kilka tygodni temu. Obecnie dostęp można wykupić w ramach (przyszłego) zestawu premium - obecnie "na dniach" można się spodziewać kolejnych "zaproszeń do testów".
Obecnie CBT wspiera wyłącznie systemy z DX.11 i bodajże 10.1.
Jako że Microsoft w ramach planowanego uśmiercania platformy XP nie dodał do niej obsługi DX.10+, to użytkownicy XP (lub posiadacze starszych kart graficznych z DX.9) nie mogą uczestniczyć w CBT.
Znaczy mogą ale nie pograją.
Tryb obsługi XP powinien zostać zaimplementowany jeszcze w czasie CBT, czyli w ciągu najbliższego miesiąca-dwóch. Nie sądzę żeby XP nie był obsługiwany po wejściu gry w OBT - z tego co pamiętam pierwsze testy wspierały XP, a po kolejnych patchach tylko DX.11. Obsługa starszych formatów jest aktualnie stopniowo dodawana, tyle że to trwa.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#63 Wysłany: 15 Luty 2014, 09:36
Aha, ja zaproszenia się nie spodziewam, bo nie zrobiłem chyba połowy misji... A płacić za coś co za jakiś czas będzie za darmo też mi się nie uśmiecha.
Skoro to tyle trwa to otwartej bety można się spodziewać w maju??
#64 Wysłany: 15 Luty 2014, 15:58
PL_kanaron napisał/a:
A płacić za coś co za jakiś czas będzie za darmo też mi się nie uśmiecha.
Skoro to tyle trwa to otwartej bety można się spodziewać w maju??
No nie jest to tak do końca, bo wykupując TERAZ zestaw startowy otrzymasz TERAZ dostęp do CBT, ale i premkowe czołgi na start gry.
Nie wiadomo kiedy gra wejdzie w fazę OBT - obecnie testowane są (już) czołgi schyłku wojny. Ale nie było jeszcze IS-3, IS-4, T-54, ISU-152, a z niemieckich prototypowych Tiger II 10.5cm czy Panther II. Nic nie wiadomo o czołgach premkowych obu drzewek czy o czołgach innych nacji.
#65 Wysłany: 15 Luty 2014, 16:21
Tak, o tych premkowych czołgach to wiem.
Powiedziałem sobie, że nie wydam ani gorsza na gry tego typu (WoT na pewno nie będzie ze mnie zysków czerpał), ale może dla CBT nagnę trochę zasady, tylko czy da się kupić to przez SMS?? I ile to kosztuje? Tak się składa, że mam możliwość wykorzystania około 100 zł z telefonu, a nie mam lepszych pomysłów niż WoT lub Steam (w WT da się grać i bez premki). Jeśli najtańszy zestaw kosztuje poniżej 100 zł i da się kupić SMS-em to dajcie znać.
#67 Wysłany: 23 Marzec 2014, 20:11
Czołgi od Warthundera wchodzą w nową fazę.
Upubliczniono najnowszy patch, w którym (nareszcie) można zmierzyć się z innymi graczami w iście epickim stylu. Otóż pole bitwy (Kursk) charakteryzuje się tym że:
- mamy naprawdę olbrzymi, otwarty teren akcji,
- nie ma "inteligentnego" celownika czy "laserowego" dalmierza,
- starcia odbywają się (wreszcie) na dystansie około kilometra lub większym,
- w akcji biorą udział samoloty z limitowaną ilością bomb czy rakiet,
- a także artyleria p-panc AI
#69 Wysłany: 5 Kwiecień 2014, 18:30
Czy ktoś wie, czemu na filmikach z CBT sprzed kilku tygodni są takie czołgi jak Tiger II i Ferdinand, a teraz jakoś ich nie widzę (klucz zdobyłem ), wycofali je??
I czemu po 2 minutach nie ma odradzania??
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 5 Kwiecień 2014, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
#70 Wysłany: 6 Kwiecień 2014, 19:16
W pierwszej fazie bety Ferd i TK były dostępne (gdy obowiązywał dostęp wykupiony za realną kasę). Następnie był reset, przebudowa drzewek i czołgi w zakresie 1-2 ery.
3-cia era (IS-1, Tygrys) doszły ponownie całkiem niedawno.
Odradzanie zależy od trybu map. Przy wczytaniu gry masz info czy mapa ma "no_spawn". Zależy od bieżących ustawień. To w końcu beta, więc testowane są różne opcje. Podobnie jak mapy - epicki Kursk jest dostępny np. tylko dla trybu symulacyjnego.
#74 Wysłany: 14 Kwiecień 2014, 19:40
Są pewne plany, aby czołgi połączyć z samolotami już teraz w nadchodzącym patchu 1.39. Został otwarty serwer testowy patcha 1.39 zawierający czołgi. Owe drzewka właśnie stamtąd pochodzą.
#76 Wysłany: 15 Maj 2014, 18:00
I nastał ten dzień!
Czołgi Warthunder weszły w otwarta fazę beta - czyli KAŻDY kto zaloguje się do gry i ściągnie klienta może już grać. Już teraz muszę powiedzieć że wygląda to znacznie lepiej niż konkurencja.
Zapraszam wszystkich do gry - i mam nadzieję że spotkamy się polu bitwy (czołgami gram tylko w Simulation Battles - brak podświetlenia przeciwnika i "laserowego" dalmierza).
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#78 Wysłany: 26 Maj 2014, 20:47
Słyszysz ten terkot gąsienic? Tak, to właśnie nadjeżdża aktualizacja 1.41, a wraz z nią długo wyczekiwana Otwarta Beta Wojsk Lądowych!
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#79 Wysłany: 29 Maj 2014, 23:25
Sorry za durne pytanie, ale grałem w to dzisiaj i nie znalazłem tam czolgow, tzn byla opcja takiej bitwy ale ja mam same samoloty wiec nie mialem co wybrac. Wiec gdzie sie wybiera czolg?
Ostatnio zmieniony przez majama 29 Maj 2014, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Ha, bo żeby hasać po chaszczach to trzeba sobie zakupić brykę
Zasada rozwoju i zakupu nowych maszyn jest taka sama jak przy samolotach. Z tym, że musisz otworzyć sobie prawidłowe drzewko badań - czyli siły lądowe. Grałęm w zeszłym tygodniu i wtedy była możliwość jazdy pojazdami niemieckimi i rosyjskimi (a właściwie to chyba radzieckimi).
Przejdź na odpowiednią nację z tych dwóch jakie wymieniłem powyżej i rozwiń ekran Badania. A następnie, w lewym górnym rogu masz zakładkę Samoloty i Siły Lądowe (czy tam Czołgi - nie pamiętam, piszę z pamięci). No i już masz możliwość zakupu jednostek
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum