Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 16 Listopad 2015, 11:30 Trening - najlepsza metoda na bycie rzeźnikiem
Wczoraj okoł 2 w nocy zagraliśmy rozgrzewkowy trening na poziomie trudnym by pepe miał możliwość popatrzenia na zabieg deratyzacji. W momencie trafienia pierwszego frachta pepe jednak wyleciał bo nie odchaczył firewalla dla SH3. Wrzucam więc mały raport.
Trening był naprawdę fajny i oboje zrobiliśmy na 2x niezłą rozpierduchę
Moja akcja:
pepe powtórzył ten numer lecz jeden zwiał w dzikich zygzakach więc wziąłem gada na muchę. przepraszam za brak screenów ale kręciłem wideo z akcji pepe. może wrzucę ale jest to sens? w zasadzie wyglądała tak samo po za jednym 'ścigaczem horyzontu'
Pepe szarżuje
Dzięki pepe za rozprostowanie kości . Do następnego!
#2 Wysłany: 16 Listopad 2015, 14:02
Heh, odpaliłem grę po kilku ładnych latach i nie było czasu nawet przypomnieć sobie klawiszologii. Tak czy inaczej mam już SH III razem z KOTA.
Nie strzeliłem za dużo screenów. Właściwie to tylko jednego robionego w dość intymnym momencie ocierania się kadłubem o kadłub:
Misja miała charakter treningowy z uwagi na idealne pozycje do ataku, ten sam typ statków itp. Faktycznie przy pierwszej grze wywaliło mnie z misji bo nie odhaczyłem SH III z firewalla (było juz późno i mogę zwalić na zmęczenie). Za drugim razem Sonar wstrzymał się ze swoim atakiem bo mi namierzanie szło znacznie dłużej. Posłałem 4 torpedy niemal jednoczesnie w 4 cele. Trzy doszły i zniszczyły statki. Ostatnia uderzyła w wrak, który nachodził na trajektorię torpedy do ostatniego celu (niefortunnie wybrałem kolejność ataku).
Ostatni statek uciekał a ja nie pamietając klawiszologii borykalem z problemami czysto elementarnymi jak zmiana kursu i prędkości.
W końcu tak całkiem dla zabawy ustaliliśmy, że wynurzamy się i walimy z dział. Ponieważ byłem bliżej, cały ostrzał poszedł na mnie. Nie pamiętałem co trzeba zrobić by osadzić załogę przy dziale. Znikające do krawędzi menu interface'u wcale w tym nie pomagało.
Sonar łoił ostro do troop'a a ten do mnie. Poszedłem na peryskopową (bo tylko na taką umiałem) z małym przeciekiem i poważnymi uszkodzeniami jednego przedziału. Kiedy ogarnąłem już co trzeba zrobić ponownie wynurzyłem okręt i udało mi się obsadzić w końcu załogę przy armacie. W tym momencie Sonar rozpirzył w drzazgi ścigany statek.
Mieliśmy jeszcze razem zejść na głębinę. Sonar podpowiedział jaki klawisz odpowiada za zanurzanie się. Celem było chyba 150 m ale w wyniku uszkodzeń skorupka mojej łajby pękła na 61 m.
Ponieważ wszyscy wiedzą, że dla mnie liczy się jedynie zwycięstwo podaję wyniki pierwszego mocno kalekiego (z braku obeznania się z elementarnymi sprawami) patrolu:
Mamy jeszcze trochę czasu do rozpoczęcia gier w SH III, który wykorzystam na przypomnienie sobie gry, w którą nie grałem nie licząc wczorajszego wieczoru około 6-8 lat.
Z pewnością będę się od czasu do czasu pojawiał w grach rankingowych PS mimo, że u-booty to zdecydowanie nie mój konik.
Za wciągnięcie mnie do SH III możecie panowie podziękować Sonarowi. Bez jego zajawek w postaci filmików nie tykałbym tej nudnej dla mnie gry
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 16 Listopad 2015, 19:24
Fajne screeny. Będzie ciekawie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#4 Wysłany: 16 Listopad 2015, 21:52
Ehhhh Fajnie by było znowu popływać . Może jak doba będzie miała 48h i ogarne jakiś bezpieczny dopalacz to uda mi się znaleźć czas i ochotę . Póki co ...
Pozdrowienia dla wszystkich .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 17 Listopad 2015, 07:14
janko175 napisał/a:
Ehhhh Fajnie by było znowu popływać . Może jak doba będzie miała 48h i ogarne jakiś bezpieczny dopalacz to uda mi się znaleźć czas i ochotę . Póki co ...
Pozdrowienia dla wszystkich .
Janko . Kopę lat :-) . Zapraszamy !!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Panowie a może pospierniczamy w Pękające Szczęki 'trójcą'? Doznania niesamowite i pot na czole
Nie wygrywa ten co przeżyje - bo nikt nie przeżyje ale honor dla tego co utrzyma się najdłużej. Screeny robi się tak często jak jest gęsto... od jeży i bomb... no wiecie...
...eksplozji...
#11 Wysłany: 17 Listopad 2015, 19:15
Jeszcze nie miałem czasu odpalić ponownie SH i przypomnieć sobie o co tam chodzi i jak się steruje okrętem.
Btw czy jest jakiś mod, który umożliwi mi jako Kapitanowi nie podcierać pupki bosmanowi po wyjściu z kibelka? Jakoś to całe zarządzanie załogą mocno mnie brzydzi.
Poza tym na multi, to tylko raz przerzucasz (i ewentualnie później podczas tworzenia ekipy naprawczej). A klikając prawym przyciskiem na przedział przenosisz tam wszystkich z zaznaczonego przedziału (czasami oficera nie przeniesie), co powoduje, że zarządzanie załogą zajmuje (w sumie) maks 1-2 minuty na cały patrol.
dokładnie. no chyba, że ma cherlaków zwanych rekruci to trzeba ich dawać rozkrokiem nad kanał baterii skąd dwoma akumulatorami robimy prask w orzeszki i biegają po okręcie bez marudzenia
każdemu prażone orzeszki i da się przeżyć. no chyba że przez wodotoki widzisz cień niszczyciela. wtedy Ci pomoże jedno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum