Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 17 Kwiecień 2016, 22:29 Test misji Island Confict
Testowaliśmy misję J.Kyte-a - Island Conflict.
Ja na LA + Pepe na OH Perry przeciwko Kyte na Udaloy-u. Był to test misji, tak że wszystkiego można było się spodziewać. AI zaatakowało. Sizzlery zniszczyły Pepe, a ja zaatakowałem Udaloya.
dwie torpedy zniszczyły niszczyciel. Zacząłem tropić Kyta. Lecz on odgryzał się. Wysłałem cztery torpedy, lecz sam oberwałem rybką. Na szczęście, wyrzutnie pozostały nieuszkodzone i w końcu Kyte poszedł na dno:
Scenariusz przetestowany, ale wymaga korekty. AI stanowczo za dobre. Za dużo SAMów i AI. Ale ma potencjał.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
pepe [Usunięty] Kommodore
#2 Wysłany: 17 Kwiecień 2016, 23:15
Scenariusz dość ciekawy ale obawiam się, że główny cel misji (zniszczenie Command center) jest w zasadzie nierealne z uwagi na dużą ilość dobrych SAMów.
UWAGI:
1) stanowiska SAM powinny być jako odrębna strona w aliansie - inaczej linkują niepotzrebne rzeczy i od początku wiadomo gdzie są gracze na okrętach nawodnych
2) obiekty typu budynki, porty itp powinny być jako strona neutralna bo obecnie jednostki AI atakują je rakietami.
3) Jednostki pomocnicze dla strony RED są nierówne "siłowo" niż te dla BLUE
4) Jednostki pomocnicze BLUE mają EMCON a RED nie (czyli uzywają radaru - linkują itp)
5) Śmigłowce strony RED mają układ uzbrojenia Strike (co est zgodne z charakterem misji) a dla blue ASW (co niekoniecznie sie przydaje dla AI i jest nieprzydatne dla osiągnięcia misji)
6) Cele misji mogą byc nieosiągalne z uwagi na niektóre pozycje ich wylosowania. Teoretycznie mozna je zniszczyć jedynie rakietami LAM (Land Attack Missile) ale i to moze byc niemożliwe z uwagi na ukształtowanie terenu i bardzo silne stanowiska SAM.
Działa okrętów źle atakują wyżej połozone cele naziemne (błąd gry) i mają mały zasięg.
Mimo to wiekszość uwag odnosi sie do rzeczy, które łatwo można zmienić, Ja bym jeszcze zmniejszył ilosć delfinów, waleni, kryla i ogólnie fauny morskiej.
Można też popracować nad tym, zeby jednostki grywalne w przypadku braku gracza byłu usuwane bo robia z gry czasem niezły "syf". Moje scenariusze częściowo posiadają taką opcję ale tez muszę poszukać lepszego rozwiązania bo czasem to nie jest możliwe.
Scenariusz zaprojektowany pod opcję quick launch (śmigłowce z FFG/DDG) czego nie jestem zwolennikiem.
Ostatnio zmieniony przez pepe 17 Kwiecień 2016, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 18 Kwiecień 2016, 12:05
A ja mysle ze misja jest zrobiona idealnie pod uzycie broni nuklearnej
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 18 Kwiecień 2016, 12:05, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum